

# DEPARTMENT OF EXAMINATIONS MINISTRY OF EDUCATION BRUNEI DARUSSALAM

### **TIMETABLE**

BRUNEI-CAMBRIDGE
GENERAL CERTIFICATE OF EDUCATION
ORDINARY LEVEL

ጺ

INTERNATIONAL GENERAL CERTIFICATE OF SECONDARY EDUCATION

**OCTOBER/NOVEMBER 2024** 

### **NOTICE TO CANDIDATES**

### **INSTRUCTIONS**

- 1. Know the dates and times of your examinations.
- 2. Arrive at the examination room at least 15 30 minutes before the start of each examination.
- 3. Bring your own writing instruments and any other equipment required for the examination. Write in blue or black ink. Only clear / transparent pencil cases are allowed into the examination room.
- 4. Carry out any instructions from the invigilators for the examination.
- 5. During the examination you must not have in your possession any unauthorised material, including electronic devices e.g., smart watches/glasses. Such items must either be left outside the examination room or be handed to the invigilator before the examination begins. You must ensure that you know the arrangements at your centre.
- 6. Read the instructions which are printed on the front page of the question paper. Tell the invigilator at once:
  - a) if you are not given the correct paper or materials listed on the front of the paper;
  - b) if you have an incomplete or badly printed paper.
- Write your name and full examination number in the spaces provided on each separate sheet used for your answers.
- 8. Any rough work must be done on the paper provided and if not included with your answers, must be left on the desk to be collected by the invigilator and destroyed.
- 9. If you use more than one sheet of paper for your answers, place all the answer sheets in the correct order and fasten them together as directed by the invigilator.
- 10. You may not leave the examination room without the permission of the invigilator.
- 11. No question paper may be taken out of the examination room. The question paper issued for each examining session will be retained by the centre for a period of at least 24 hours after the end of examination. No answer paper nor any other examination materials provided by the centre may be taken out of the examination room.
- 12. No handbag or oversized purse of any kind are allowed to be brought into the examination room.
- Candidates must bring your IDENTITY CARDS and Statement of Entry to the examination room at all examination sessions.

### **ADVICE**

- 14. Pay particular attention to any instructions on the front page of the question paper about the number of questions to be answered. DO NOT ANSWER MORE THAN THE REQUIRED NUMBER OF QUESTIONS SINCE ANY ADDITIONAL ANSWERS WILL NOT BE MARKED.
- 15. You will be told which examinations do not permit the use of an electronic calculator. You may use an electronic calculator in any other examination, but you must follow the rules printed under 'Rules for the Use of Electronic Calculators'.

### **WARNING**

16. Any attempt to cheat or to disturb any other candidates during an examination may lead to disqualification.

### **RULES FOR THE USE OF ELECTRONIC CALCULATORS**

- a) The calculator must be of a size suitable for use on the desk at which the candidate will sit the examination.
- b) The power supply for the calculator is the responsibility of the candidate and must be integral to the calculator. Where appropriate, the candidate may bring a spare set of batteries into the examination room.
- c) The working condition of the calculator is the responsibility of the candidate.
- d) The calculator must be silent, with a visual display only.
- e) A fault in a calculator will not normally be considered as justifying the giving of special consideration to the candidate.
- f) Calculator cases, instruction leaflets or instructions and formulae printed on the lid or cover of a calculator or similar materials must not be in the possession of candidates during the examination, or must be securely covered if they cannot be removed.
- g) External storage media e.g., card, tape, disk, smartcard and plug-in modules, must not be in the possession of candidates during the examination.
- h) Calculators must not be borrowed from other candidates in the course of the examination for any reason, although the invigilator may provide a candidate with a replacement calculator.
- i) Programmable calculators may be used but no prepared programs may be taken into the examination room.
  - (Information and/or programs stored in the calculator's memory must be cleared before the examination. Retrieval of information and/or programs during the examinations is an infringement of the regulations.)
- j) Candidates are responsible for clearing any information and/or programs stored in the calculator before the examination.

Calculators with any of the following facilities are prohibited:

Graphic display

Data banks

Dictionaries

Language translators

Retrieval or manipulation of text or formulae

QWERTY keyboards

Built-in symbolic algebraic functions (output must be numeric not algebraic)

Symbolic differentiation or integration (output must be numeric not algebraic)

Capability of remote communication with other devices.

The use of any such calculator will be regarded as malpractice.

DEPARTMENT OF EXAMINATIONS MINISTRY OF EDUCATION, BRUNEI DARUSSALAM.

July 2024

## DEPARTMENT OF EXAMINATIONS, MINISTRY OF EDUCATION, BRUNEI DARUSSALAM

### BRUNEI-CAMBRIDGE G.C.E. 'O' LEVEL AND IGCSE OCTOBER/NOVEMBER 2024 EXAMINATION TIMETABLE

- 1. No changes of the TIMETABLE can be sanctioned to meet the needs of candidates taking other examinations.
- 2. The time allowed for each paper is shown against the name of the paper and **NO EXTRA TIME IS TO BE ALLOWED.**Any time allocated for reading through the questions, studying maps, etc., is already included in the total time allowance shown.
- 3. Written papers in the morning commence at 8.00 am and 1.00 pm and 3.00 pm in the afternoon according to the Syllabus. Science Practical papers starts at 11.30 am.
- 4. Afternoon papers on FRIDAY will commence at 3.00 pm or 7.15 pm according to the Syllabus.

### TIMETABLE FOR SCIENCE PRACTICAL

DAY/DATE	TIME	SUBJECT NO.	SUBJECT NAME	DURATION
TUESDAY 15 OCTOBER 2024	11.45 A.M - 1.15 P.M	5090/32	BIOLOGY (Practical) 32	1 HR 30 MINS
THURSDAY 17 OCTOBER 2024	11.45 A.M - 1.15 P.M	5070/32	CHEMISTRY (Practical) 32	1 HR 30 MINS
TUESDAY 22 OCTOBER 2024	11.45 A.M - 1.15 P.M	5054/32	PHYSICS (Practical) 32	1 HR 30 MINS

### **TIMETABLE FOR FOOD & NUTRITION PRACTICAL**

DAY / DATE	TIME	SUBJECT NO.	SUBJECT NAME	DURATION
TUESDAY 10 SEPTEMBER 2024	8.00 A.M - 9.30 A.M	6065/02	FOOD & NUTRITION (Planning) 02	1 HR 30 MINS
TUESDAY 17 SEPTEMBER 2024	8.00 A.M - 10.30 A.M	6065/02	FOOD & NUTRITION (Practical) 02	2 HRS 30 MINS

### TIMETABLE FOR INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY PRACTICAL

DAY / DATE	TIME	SUBJECT NO.	SUBJECT NAME	DURATION
THURSDAY 26 SEPTEMBER 2024	8.30 A.M - 10.45 A.M	0417/02	INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY 02	2 HRS 15 MINS
WEDNESDAY 2 OCTOBER 2024	8.30 A.M - 10.45 A.M	0417/03	INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY 03	2 HRS 15 MINS

### TIMETABLE FOR WRITTEN PAPERS

DAY/DATE	TIME	SUBJECT NO.	SUBJECT NAME	DURATION
MONDAY 30 SEPTEMBER 2024	8.00 A.M - 10.15 A.M	1201/01	BAHASA MELAYU (BRUNEI) 01	2 HRS 15 MINS
	1.00 P.M - 2.45 P.M	5070/22	CHEMISTRY 22	1 HR 45 MINS
TUESDAY 1 OCTOBER 2024	8.00 A.M - 9.30 A.M	2047/01	ISLAMIC RELIGIOUS KNOWLEDGE 01	1 HR 30 MINS
	1.00 P.M - 3.00 P.M	1120/01	ENGLISH LANGUAGE (BRUNEI) 01	2 HRS
	3.45 P.M - 5.15 P.M	3180/01	ARABIC 01	1 HR 30 MINS
WEDNESDAY 2 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.00 P.M	2171/01	HISTORY (BRUNEI) (Multiple Choice) 01	1 HR
THURSDAY	8.00 A.M - 10.30 A.M	2023/01	MALAY LITERATURE (BRUNEI) 01	2 HRS 30 MINS
3 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.45 P.M	5090/22	BIOLOGY 22	1 HR 45 MINS
FRIDAY	8.00 A.M - 10.00 A.M	4037/13	ADDITIONAL MATHEMATICS 13	2 HRS
4 OCTOBER 2024	7.30 P.M - 9.00 P.M (MALAM)	3180/02	ARABIC 02	1 HR 30 MINS
SATURDAY 5 OCTOBER 2024	8.00 A.M - 9.30 A.M	1201/02	BAHASA MELAYU (BRUNEI) 02	1 HR 30 MINS
	8.00 A.M - 9.30 A.M	0471/13	TRAVEL AND TOURISM 13	1 HR 30 MINS
	8.00 A.M - 9.30 A.M	7096/13	TRAVEL AND TOURISM 13	1 HR 30 MINS
MONDAY 7 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 3.00 P.M	0510/12	ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE 12 (Speaking Endorsement)	2 HRS
7 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 3.00 P.M	0511/12	ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE 12 (Count-in Speaking)	2 HRS
	1.00 P.M - 3.00 P.M	1120/02	ENGLISH LANGUAGE (BRUNEI) 02	2 HRS
	8.00 A.M - 9.30 A.M	0454/13	ENTERPRISE 13	1 HR 30 MINS
	8.00 A.M - 10.00 A.M	4037/23	ADDITIONAL MATHEMATICS 23	2 HRS
TUESDAY 8 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.00 P.M	0580/12	MATHEMATICS 12 (Without Coursework) (Core)	1 HR
6 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.30 P.M	0580/22	MATHEMATICS 22 (Without Coursework) (Extended)	1 HR 30 MINS
	1.00 P.M - 3.00 P.M	4024/12	MATHEMATICS SYLLABUS D 12	2 HRS
WEDNESDAY	1.00 P.M - 2.45 P.M	5054/22	PHYSICS 22	1 HR 45 MINS
9 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.45 P.M	5129/22	COMBINED SCIENCE 22	1 HR 45 MINS
THURSDAY	8.00 A.M - 9.30 A.M	2047/02	ISLAMIC RELIGIOUS KNOWLEDGE 02	1 HR 30 MINS
	1.00 P.M - 2.30 P.M	0450/12	BUSINESS STUDIES 12	1 HR 30 MINS
10 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.30 P.M	7115/12	BUSINESS STUDIES 12	1 HR 30 MINS
	1.00 P.M - 3.30 P.M	2171/02	HISTORY (BRUNEI) 02	2 HRS 30 MINS
	3.00 P.M - 5.15 P.M	4040/13	STATISTICS 13	2 HRS 15 MINS
	8.00 A.M - 10.00 A.M	0471/23	TRAVEL AND TOURISM 23	2 HRS
FRIDAY 11 OCTOBER 2024	8.00 A.M - 10.00 A.M	7096/23	TRAVEL AND TOURISM 23	2 HRS
	7.15 P.M - 9.15 P.M (MALAM)	2147/11	HISTORY 11	2 HRS
MONDAY	1.00 P.M - 2.45 P.M	5038/12	AGRICULTURE 12	1 HR 45 MINS
14 OCTOBER 2024	3.00 P.M - 5.15 P.M	4040/23	STATISTICS 23	2 HRS 15 MINS
	8.00 A.M - 9.45 A.M	0452/23	ACCOUNTING 23	1 HR 45 MINS
TUESDAY	8.00 A.M - 9.45 A.M	7707/23	ACCOUNTING 23	1 HR 45 MINS
15 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.45 P.M	0413/12	PHYSICAL EDUCATION 12	1 HR 45 MINS
	1.00 P.M - 2.00 P.M	5090/42	BIOLOGY (Alternative to Practical) 42	1 HR
	8.00 A.M - 10.00 A.M	2230/01	GEOGRAPHY (BRUNEI) 01	2 HRS
WEDNESDAY	1.00 P.M - 3.00 P.M	0580/32	MATHEMATICS 32 (Without Coursework) (Core)	2 HRS
16 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 3.30 P.M	0580/42	MATHEMATICS 42 (Without Coursework) (Extended)	2 HRS 30 MINS
	1.00 P.M - 3.30 P.M	4024/22	MATHEMATICS SYLLABUS D 22	2 HRS 30 MINS

DAY/DATE	TIME	SUBJECT NO.	SUBJECT NAME	DURATION
	8.00 A.M - 9.45 A.M	0478/13	COMPUTER SCIENCE 13	1 HR 45 MINS
THURSDAY	8.00 A.M - 9.45 A.M	2210/13	COMPUTER SCIENCE 13	1 HR 45 MINS
17 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 2.30 P.M	0417/12	INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY 12	1 HR 30 MINS
	1.00 P.M - 2.00 P.M	5070/42	CHEMISTRY (Alternative to Practical) 42	1 HR
FRIDAY	7.30 P.M - 9.00 P.M (MALAM)	0450/21	BUSINESS STUDIES 21	1 HR 30 MINS
18 OCTOBER 2024	7.30 P.M - 9.00 P.M (MALAM)	7115/21	BUSINESS STUDIES 21	1 HR 30 MINS
MONDAY	8.00 A.M - 9.45 A.M	0478/23	COMPUTER SCIENCE 23	1 HR 45 MINS
21 OCTOBER 2024	8.00 A.M - 9.45 A.M	2210/23	COMPUTER SCIENCE 23	1 HR 45 MINS
	8.00 A.M - 10.15 A.M	2281/23	ECONOMICS 23	2 HRS 15 MINS
	1.00 P.M - 2.00 P.M	5054/42	PHYSICS (Alternative to Practical) 42	1 HR
22 0010BER 2024	1.00 P.M - 2.00 P.M	5129/32	COMBINED SCIENCE 32	1 HR
WEDNESDAY 23 OCTOBER 2024  THURSDAY 24 OCTOBER 2024  FRIDAY 25 OCTOBER 2024	8.00 A.M - 9.45 A.M	2230/02	GEOGRAPHY (BRUNEI) 02	1 HR 45 MINS
_	1.00 P.M - 1.50 P.M	0510/22	ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE 22 (Speaking Endorsement) (Listening)	50 MINS
	1.00 P.M - 1.50 P.M	0511/22	ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE 22 (Count-in-Speaking) (Listening)	50 MINS
THURSDAY	8.00 A.M - 9.30 A.M	2010/13	LITERATURE IN ENGLISH 13	1 HR 30 MINS
24 OCTOBER 2024	1.00 P.M - 3.00 P.M	7100/22	COMMERCE 22	2 HRS
50047	8.00 A.M - 9.15 A.M	0445/13	DESIGN & TECHNOLOGY 13	1 HR 15 MINS
	8.00 A.M - 9.00 A.M	0520/23	FRENCH 23	1 HR
	7.30 P.M - 9.15 P.M (MALAM)	2147/21	HISTORY 21	1 HR 45 MINS
MONDAY 21 OCTOBER 2024  TUESDAY 22 OCTOBER 2024  WEDNESDAY 23 OCTOBER 2024  THURSDAY 24 OCTOBER 2024  FRIDAY	8.00 A.M - 9.00 A.M	0520/43	FRENCH 43	1 HR
	1.00 P.M - 3.00 P.M	6065/12	FOOD & NUTRITION 12	2 HRS
	8.00 A.M - 9.30 A.M	2010/23	LITERATURE IN ENGLISH 23	1 HR 30 MINS
	8.00 A.M - 9.00 A.M	0445/33	DESIGN AND TECHNOLOGY 33	1 HR
21 OCTOBER 2024    8.00 A.M - 9.45 A.M     8.00 A.M - 10.15 A.M     1.00 P.M - 2.00 P.M     1.00 P.M - 2.00 P.M     1.00 P.M - 1.50 P.M     1.00 P.M - 1.50 P.M     1.00 P.M - 1.50 P.M     1.00 P.M - 3.00 P.M     24 OCTOBER 2024     1.00 P.M - 3.00 P.M     25 OCTOBER 2024     1.00 P.M - 9.15 A.M     8.00 A.M - 9.15 A.M     8.00 A.M - 9.00 A.M     7.30 P.M - 9.15 P.M (MALAM)     8.00 A.M - 9.00 A.M     8.00 A.M - 9.30 A.M     9.30 A.M -	8.00 A.M - 9.00 A.M	0445/53	DESIGN AND TECHNOLOGY 53	1 HR
	0445/43	DESIGN AND TECHNOLOGY 43	1 HR	
	8.00 A.M - 8.45 A.M	2281/13	ECONOMICS (Multiple Choice) 13	45 MINS
WEDNESDAY	8.00 A.M - 9.15 A.M	0452/13	ACCOUNTING (Multiple Choice) 13	1 HR 15 MINS
	8.00 A.M - 9.15 A.M	7707/13	ACCOUNTING (Multiple Choice) 13	1 HR 15 MINS
THURSDAY	1.00 P.M - 2.00 P.M	5054/12	PHYSICS (Multiple Choice)12	1 HR
	1.00 P.M - 2.00 P.M	5129/12	COMBINED SCIENCE (Multiple Choice) 12	1 HR
	1.00 P.M - 2.00 P.M	5090/12	BIOLOGY (Multiple Choice) 12	1 HR
WEDNESDAY 13 NOVEMBER 2024	1.00 P.M - 2.00 P.M	5070/12	CHEMISTRY (Multiple Choice) 12	1 HR
THURSDAY	8.00 A.M - 8.50 A.M	0520/13	FRENCH (LISTENING - Multiple Choice) 13	50 MINS
THURSDAY 14 NOVEMBER 2024	1.00 P.M - 2.00 P.M	7100/12	COMMERCE (Multiple Choice) 12	1 HR

DEPARTMENT OF EXAMINATIONS, MINISTRY OF EDUCATION, NEGARA BRUNEI DARUSSALAM. JULY 2024